Søtpotetsuppe med sitrontran
Oppskrift
Søtpotetsuppe med gode krydrete smaker, inspirert fra det thailandske kjøkken. Oppskriften holder til 4 porsjoner og tar ca 40 minutter å lage – med tilsatt Möller’s Tran sitronsmak. Godt for både kropp og gane.
Ingredienser:
- 1 stor søtpotet (ca 400 g)
- 1 stor gulrot (ca 100 g)
- 1 stk gul løk
- 2 stk hvitløksfedd
- 2 ss rapsolje
- 1 ts gurkemeie
- 1 stk buljongterning grønnsak
- 3 dl kremet kokosmelk
- 5 dl vann
- 1 stk lime
- 1 ss Möller’s Tran med sitronsmak
- 0,5 ts chilipulver
- 1 ts salt
- Topping:
- 1 dl tyrkisk yoghurt
- Sesamfrø
Slik gjør du:
- Finhakk løk og hvitløk. Fres i en høy kjele i rapsolje slik at løken blir gjennomsiktig, men ikke får farge.
- Skrell og hakk søtpotet og gulrot, tilsett i gryten. Tilsett gurkemeie, buljongterning, vann og kokosmelk.
- La koke på svak varme i 15 minutter, eller til søtpoteten er gjennomkokt.
- Bruk en stavmikser i kjelen og kjør til det har blitt en glatt suppe. Tilsett saft av lime, Möller’s Tran med sitronsmak og chilipulver.
- Server suppen med tyrkisk yoghurt og sesamfrø.
Type oppskrift: Middag – Thailandsk
Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 20
Forberedelsestid: 20
Oppskrift av Evelina Söderholm