)
Torsk i form
27 September 2023
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Det kan være utfordrende å finne nye middagsretter hver dag, og ikke minst næringsrike middager som smaker godt og som er enkelt å lage. Denne oppskriften treffer på alle punkter og passer til dagens familiemiddag. Torsk i form både smaker godt, holder til to voksne og to barn samt tar kort tid å lage i tidsklemma. Bon appetit!
Torsk i form
Ingredienser:
400g torskefilet
4 porsjoner ris
1 purreløk, skivet
100g spinat
1 dl hvitvin
1 ss smør
1 fiskebuljongterning
1+1 ss fiskekrydder
3 dl kremfløte
1 ss maizena
50g reker
Slik gjør du:
Sett ovnen på 225°C
Varm smør i en stekepanne og stek purreløken til den har blitt myk
Tilsett spinaten og varm den til den også har blitt myk
Tilsett vin, buljong, 1 ss fiskekrydder, maizena og fløte. Rør sammen og la koke opp. Slå deretter av platen helt
Kok risen etter anvisning på pakken
Legg torsken i en ildfastform, krydre med 1 ss fiskekrydder. Tilsett deretter sausen fra stekepannen
Stek formen i ovnen ca 25 minutter
Topp torsken med reker og server sammen med ris
Oppskrift av Evelina Söderholm