torsk i form

Torsk i form

27 September 2023

|

Oppdater 31 January 2025

Skrevet av:

Linda Strand

Det kan være utfordrende å finne nye middagsretter hver dag, og ikke minst næringsrike middager som smaker godt og som er enkelt å lage. Denne oppskriften treffer på alle punkter og passer til dagens familiemiddag. Torsk i form både smaker godt, holder til to voksne og to barn samt tar kort tid å lage i tidsklemma. Bon appetit!

Torsk i form

Ingredienser:

  • 400g torskefilet

  • 4 porsjoner ris

  • 1 purreløk, skivet

  • 100g spinat

  • 1 dl hvitvin

  • 1 ss smør

  • 1 fiskebuljongterning

  • 1+1 ss fiskekrydder

  • 3 dl kremfløte

  • 1 ss maizena

  • 50g reker

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225°C

  2. Varm smør i en stekepanne og stek purreløken til den har blitt myk

  3. Tilsett spinaten og varm den til den også har blitt myk

  4. Tilsett vin, buljong, 1 ss fiskekrydder, maizena og fløte. Rør sammen og la koke opp. Slå deretter av platen helt

  5. Kok risen etter anvisning på pakken

  6. Legg torsken i en ildfastform, krydre med 1 ss fiskekrydder. Tilsett deretter sausen fra stekepannen

  7. Stek formen i ovnen ca 25 minutter

  8. Topp torsken med reker og server sammen med ris

Oppskrift av Evelina Söderholm