)
Taco med blomkål
29 April 2020
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Hva med å prøve en ny vri på fredags-tacoen? Denne oppskriften på taco med blomkål er spesielt bra for deg som er gravid, da den er en god kilde til blant annet jern og folat fra cashew og spinat. Her kan du selvsagt bytte ut alle ingrediensene slik du ønsker, både grønnsakene og legge til kjøtt om du vil. Oppskriften holder til 2 porsjoner og er vegetarisk.
Taco med blomkål
Ingredienser:
1 stk blomkålhode
1 pose tacokrydder
2 ss vann
1 ss olje
1 rødløk
Spinat
½ fersk chili
Potetlomper/tortillalomper
Yoghurtsaus:
2,5 dl gresk yoghurt
1,5 ss cashewnøtter
1 krm chili
1 krm salt
1 krm pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader
Bryt løs blomkålsbukketene fra hodet og skjær opp stilken i biter på ca 2x2 cm
Bland tacokrydder med vann pg olje i en stor skål. Tilsett blomkålen og rør rundt, slik at alle bitene med blomkål blir dekt med krydder
Legg blomkålen på er stekebrett med bakepapir og sett i ovnen i 20 minutter
Skiv løk og skyll spinaten
Rør sammen alle ingrediensene i yoghurtsausen
Ta ut blomkålen av ovnen og server med lompe, løk, spinat og saus
Oppskrift av Evelina Söderholm