)
Spinat toast
29 April 2020
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på spinattoast er en god kilde til jern, og hvis du er gravid vil dette være et godt alternativt til grilled cheese. Oppskriften holder til 1-2 porsjoner, avhengig om du orker 1 eller 2 toast, og med sine grove brødskiver får du også i deg kalsium, folat og jern, jod fra ostene og jern fra spinaten. En god kilde til ditt daglige inntak av disse viktige næringsstoffene under graviditeten. Oppskriften er vegetarisk og kan varmes opp i mikroen om du lager den dagen før – eller vil spise det som restemat.
Spinat toast
Ingredienser:
4 skiver fullkornsbrød
2 ts olje
1,5 dl revet cheddarost
Spinatkrem
1 ts rapsolje
2 ss kremost, light
2 hvirløksfedd, presset
1 pose fersk spinat, 200 g
1 krm salt
Slik gjør du:
Start med spinatkremen. Varm olje i en stekepanne på middelhøy varme og fres hvitløken i 30 sekunder
Tilsett spinat og stek til all væske er borte
Rør inn kremosten og salt
Rengjør stekepannen eller bruk en annen stekepanne, varm 1 ts olje på medium varme
Legg to brødskiver i stekepannen. Strø over halvparten av osten, fordel deretter spinatkremen på begge skivene. Topp med det siste av osten. Sett deretter de siste brødskivene på toppen
Når de nedre skivene har fått en gylden farge etter ca 3-4 minutter, snu hele toasten og tilsett resten av oljen i stekepannen
Stek til også denne brødskiven har fått gylden farge, 3-4 minutter
Den er best varm, men smaker også godt kaldt. Kan varmes i mikrobølgeovn hvis du lager den i forkant
Oppskrift av Evelina Söderholm