)
Søtpotetsuppe med sitrontran
15 July 2019
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Søtpotetsuppe med gode krydrete smaker, inspirert fra det thailandske kjøkken. Oppskriften holder til 4 porsjoner og tar ca 40 minutter å lage – med tilsatt Möller’s Tran sitronsmak. Godt for både kropp og gane.
Ingredienser:
1 stor søtpotet (ca 400 g)
1 stor gulrot (ca 100 g)
1 stk gul løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss rapsolje
1 ts gurkemeie
1 stk buljongterning grønnsak
3 dl kremet kokosmelk
5 dl vann
1 stk lime
1 ss Möller’s Tran med sitronsmak
0,5 ts chilipulver
1 ts salt
Topping:
1 dl tyrkisk yoghurt
Sesamfrø
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk. Fres i en høy kjele i rapsolje slik at løken blir gjennomsiktig, men ikke får farge.
Skrell og hakk søtpotet og gulrot, tilsett i gryten. Tilsett gurkemeie, buljongterning, vann og kokosmelk.
La koke på svak varme i 15 minutter, eller til søtpoteten er gjennomkokt.
Bruk en stavmikser i kjelen og kjør til det har blitt en glatt suppe. Tilsett saft av lime, Möller’s Tran med sitronsmak og chilipulver.
Server suppen med tyrkisk yoghurt og sesamfrø.
Type oppskrift: Middag - Thailandsk
Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 20
Forberedelsestid: 20
Oppskrift av Evelina Söderholm