Artikler og inspirasjonSøtpotetsuppe med sitrontran

Søtpotetsuppe med sitrontran

15 July 2019

|

Oppdater 31 January 2025

Skrevet av:

Linda Strand

Søtpotetsuppe med gode krydrete smaker, inspirert fra det thailandske kjøkken. Oppskriften holder til 4 porsjoner og tar ca 40 minutter å lage – med tilsatt Möller’s Tran sitronsmak. Godt for både kropp og gane.

Ingredienser:

  • 1 stor søtpotet (ca 400 g)

  • 1 stor gulrot (ca 100 g)

  • 1 stk gul løk

  • 2 stk hvitløksfedd

  • 2 ss rapsolje

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 stk buljongterning grønnsak

  • 3 dl kremet kokosmelk

  • 5 dl vann

  • 1 stk lime

  • 1 ss Möller’s Tran med sitronsmak

  • 0,5 ts chilipulver

  • 1 ts salt

  • Topping:

    • 1 dl tyrkisk yoghurt

    • Sesamfrø

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk. Fres i en høy kjele i rapsolje slik at løken blir gjennomsiktig, men ikke får farge.

  2. Skrell og hakk søtpotet og gulrot, tilsett i gryten. Tilsett gurkemeie, buljongterning, vann og kokosmelk.

  3. La koke på svak varme i 15 minutter, eller til søtpoteten er gjennomkokt.

  4. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør til det har blitt en glatt suppe. Tilsett saft av lime, Möller’s Tran med sitronsmak og chilipulver.

  5. Server suppen med tyrkisk yoghurt og sesamfrø.

Type oppskrift: Middag - Thailandsk

Porsjoner: 4

Tilberedelsestid: 20

Forberedelsestid: 20

Oppskrift av Evelina Söderholm