)
Scampi-bowl med ris
4 May 2020
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på scampi-bowl med ris inneholder mange sunne næringsstoffer kroppen trenger når man er gravid. I tillegg er dette en rett som både er enkel å lage og som smaker godt. Oppskriften holder til to porsjoner og passer godt både som middag og lunsj. Velbekomme.
Scampi-bowl med ris
Ingredienser:
2 porsjoner ris
1 pakke kokt scampi, 170 g
1 pakke kokosmelk, 250 ml
1 ss sesamolje
½ finhakket løk
1 presset hvitløksfedd
1 lime
1 dl vann
1 paprika, hakket i biter
1 fiskebuljongterning
Fersk koriander
0,5 ts salt
1 krm pepper
Prøv også: Laksewrap med søtpotetpuré
Slik gjør du:
Kok risen etter anvisning på pakken
Varm olje i en panne, fres løk og hvitløk til det får farge
Tilsett halvparten av paprika og fres i noen minutter
Tilsett vann, buljongterning, kokosmelk, saft og skall fra en ½ lime, salt og pepper
La det surre på lav varme i ti minutter. Tilsett resten av paprikaen og scampi. Varm ytterligere 1 minutt, slik at alt blir varmt
Server med ris, en limebåt og topp med koriander
Oppskrift av Evelina Söderholm