Artikler og inspirasjonScampi-bowl med ris

Scampi-bowl med ris

4 May 2020

|

Oppdater 31 January 2025

Skrevet av:

Linda Strand

Denne oppskriften på scampi-bowl med ris inneholder mange sunne næringsstoffer kroppen trenger når man er gravid. I tillegg er dette en rett som både er enkel å lage og som smaker godt. Oppskriften holder til to porsjoner og passer godt både som middag og lunsj. Velbekomme.

Scampi-bowl med ris

Ingredienser:

  • 2 porsjoner ris

  • 1 pakke kokt scampi, 170 g

  • 1 pakke kokosmelk, 250 ml

  • 1 ss sesamolje

  • ½ finhakket løk

  • 1 presset hvitløksfedd

  • 1 lime

  • 1 dl vann

  • 1 paprika, hakket i biter

  • 1 fiskebuljongterning

  • Fersk koriander

  • 0,5 ts salt

  • 1 krm pepper

Prøv også: Laksewrap med søtpotetpuré

Slik gjør du:

  1. Kok risen etter anvisning på pakken

  2. Varm olje i en panne, fres løk og hvitløk til det får farge

  3. Tilsett halvparten av paprika og fres i noen minutter

  4. Tilsett vann, buljongterning, kokosmelk, saft og skall fra en ½ lime, salt og pepper

  5. La det surre på lav varme i ti minutter. Tilsett resten av paprikaen og scampi. Varm ytterligere 1 minutt, slik at alt blir varmt

  6. Server med ris, en limebåt og topp med koriander

Oppskrift av Evelina Söderholm

Prøv også: Søtpotetsuppe med sitrontran