)
Salat med langtidskokt høyrygg
4 May 2020
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på salat med langtidskokt høyrygg passer like godt sommer, som vinter og inneholder mange sunne næringsstoffer gravide kropper trenger i løpet av en dag. Her får du blant annet jern fra kjøttet, nøttene og spinaten samt folat fra nøtter, sukkererter og spinat. Oppskriften holder til 2-3 porsjoner, og smaker kjempegodt. Husk å gjennomstek kjøttet og server gjerne med ris, nudler eller brød. Velbekomme!
Salat med langtidskokt høyrygg
Ingredienser:
1 kg høyrygg
1,5 løk, hakket
50 g ingefær, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 ss rapsolje
0,75 dl kinesisk soyasaus
2 ss tomatpure
2 limeblader
1 kjøttbuljongterning
Vann
Salt
Pepper
Salat:
1 gulrot, skrelt og skivet
65 g spinat, en liten pose
Persille
20 sukkererter
0,5 dl cashewnøtter
Prøv også: Vår asiatisk-inspirerte salat
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i biter, ca 4x4 cm. Varm en støpejernspanne med olje på middelhøy varme og brun bitene på alle sider så de får en fin farge. Sett kjørrer til side på et fat
Stek løk, ingefær og hvitløk til det får farge
Legg tilbake kjøttet i pannen og tilsett soyasaus, tomatpure, limeblad og buljongterning. Tilsett vann, så mye at det akkurat dekker kjøttet
Kok opp og legg på lokk. Senk til lav varme og la smpputre i 5 timer
Smak til med sal tog pepper etter behov
Sil av skyen og server skuen med kjøtt, salat og topp med cashewnøtter
Oppskrift av Evelina Söderholm
La deg friste av flere gode oppskrifter: