)
Saftig quinoabrød
29 April 2020
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Denne saftige oppskriften på quinoabrød er en god kilde til folat, jod, kalsium, vitamin B12 og jern – perfekt for deg som ammer, da dette kan være en del av et måltid som kan spises med én hånd, tilberedes i forkant og spises flere dager på rad – samt til flere måltider om dagen. Dette mettende og gode brødet kan redde mange måltider. Smør for eksempel med kremost og paprika. Ha det ferdig i kjøleskapet, ta med ut på trilletur eller ta det frem når det er behov for et raskt mellommåltid. Oppskriften holder til ett brød.
Saftig quinoabrød
Ingredienser:
1 pakke kokte kikerter, 400 g
1 dl linfrø
1 dl quinoafrø
1 ss FiberHusk
3 dl kokende vann
3 dl havremel, finmalt havregryn
2 ts bikarbonat
1 ½ ts salt
1 ½ dl gresk yoghurt
2 dl hele mandler
Passer godt med: avokadopålegg med spinat og valnøtter
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader
Mos eller kjør kikertene i en kjøkkenmaskin, slik at de blir most, men fortsatt har en del biter
Bland linfrø, quinoa og fiberhusk med kokende vann, la stå i 10 minutter
I en separat bolle, rør sammen havremel, bikarbonat og salt
Rør deretter sammen alle ingrediensene til en deig
Fordel deigen jevnt i en brødform ikledd bakepapir
Sett i nedre del av ovnen i ca 1 time
Oppskrift av Evelina Söderholm
Passer ypperlig som tilbehør til en god suppe: