Artikler og inspirasjonSaftig quinoabrød

Saftig quinoabrød

29 April 2020

|

Oppdater 31 January 2025

Skrevet av:

Linda Strand

Denne saftige oppskriften på quinoabrød er en god kilde til folat, jod, kalsium, vitamin B12 og jern – perfekt for deg som ammer, da dette kan være en del av et måltid som kan spises med én hånd, tilberedes i forkant og spises flere dager på rad – samt til flere måltider om dagen. Dette mettende og gode brødet kan redde mange måltider. Smør for eksempel med kremost og paprika. Ha det ferdig i kjøleskapet, ta med ut på trilletur eller ta det frem når det er behov for et raskt mellommåltid. Oppskriften holder til ett brød.

Saftig quinoabrød

Ingredienser:

  • 1 pakke kokte kikerter, 400 g

  • 1 dl linfrø

  • 1 dl quinoafrø

  • 1 ss FiberHusk

  • 3 dl kokende vann

  • 3 dl havremel, finmalt havregryn

  • 2 ts bikarbonat

  • 1 ½ ts salt

  • 1 ½ dl gresk yoghurt

  • 2 dl hele mandler

Passer godt med: avokadopålegg med spinat og valnøtter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader

  2. Mos eller kjør kikertene i en kjøkkenmaskin, slik at de blir most, men fortsatt har en del biter

  3. Bland linfrø, quinoa og fiberhusk med kokende vann, la stå i 10 minutter

  4. I en separat bolle, rør sammen havremel, bikarbonat og salt

  5. Rør deretter sammen alle ingrediensene til en deig

  6. Fordel deigen jevnt i en brødform ikledd bakepapir

  7. Sett i nedre del av ovnen i ca 1 time

Oppskrift av Evelina Söderholm

Passer ypperlig som tilbehør til en god suppe: