)
Pizza med tunfisk
27 September 2023
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Pizza er god hver dag, hele uka – og hva er vel ikke bedre enn å gjøre den enda sunnere ved å toppe den med tunfisk? Pizza med tunfisk holder til to voksne og to barn, og du kan i teorien toppe den med det du har i kjøleskapet. Pizzadeigen lager seg selv, mens du finner frem de andre ingrediensene. Nyt en deilig familiemiddag!
Pizza med tunfisk
Ingredienser:
Pizzadeig:
50g gjær
2 ts sukker
1 ts salt
0,5 dl olivenolje
3 dl fingervamt vann
7 dl pizzamel
Saus og topping:
1 boks pizzasaus
1 pakke burrata
2 boksen tunfisk i olivenolje
Oliven
Ruccola
Chiliflakes
Havsalt og pepper
Slik gjør du:
Smul gjæren i en bolle og tilsett salt, sukker, olivenolje og fingervarmt vann. Rør sammen
Tilsett mel til deigen slipper seg fra bollen, spar resten av melet til kjevling
Sett deigen under et kjøkkenhåndkle og la heve i 30 minutter
Sett ovnen på 250°C, eller pizzaprogram om ovnen din har det
Skiv burrata og oliven
Vask ruccolaen og la det tørke
Del deigen i fire deler (to større og to litt mindre) og kjevle ut
Topp med tomatsaus, burrata, tunfisk og oliven
Stek midt i ovnen (gjerne på en pizzastein) til pizzaen har fått en gylden farge
Topp med salt, pepper, ruccola og chiliflakes, unngå chiliflakes på barna sine pizzaer om de ikke liker dette
Velbekomme!
Oppskrift av Evelina Söderholm