)
Omelett quesedilla
4 May 2020
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på omelett quesedilla kombinerer to supergode måltider i en, omelett og quesedilla! Perfekt både til frokost og lunsj. Her får du også mange av de næringsstoffene du trenger når du ammer, som for eksempel protein, kalsium, vitamin B12 og C-vitamin. I tillegg er dette måltider noe du kan lage kvelden i forveien og oppbevare i kjøleskapet – perfekt en-håndsmat til trilletur og ammemåltid. Oppskriften holder til en porsjon.
Omelett quesedilla
Ingredienser:
2 egg
0,5 dl fettfri melk
1 ts rapsolje
2 krm salt
1 krm pepper
Grønnsaker, eksempel 1 tomat og ¼ brokkoli
2 lomper, tortilla eller lefse
Noen skiver ost
Slik gjør du:
Visp sammen egg, melk, salt og pepper i en skål
Skyll og skiv grønnsakene
Varm en liten stekepanne på medium varme med rapsolje. Hell i eggeblandingen og topp med grønnsakene. Stek på lav varme i ca. 5 minutter med lokk eller til omeletten er gjennomstekt
Legg på 2-3 skiver ost, samt selve omeletten på den ene lompen
Legg deretter hele brødet med omeletten i stekepannen. Legg på ytterligere skiver ost og den andre lompen på toppen. Fortsett å steke på lav varme, ca. 3 minutter på hver side, så osten smelter
Del opp og server med en gang, eller oppbevar i en matboks – gjerne med litt frukt
Oppskrift av Evelina Söderholm