)
Lettsaltet torsk
27 September 2023
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Frister det med en torskerett som lager seg selv i ovnen? Da må du prøve denne lettsaltede torskeretten med poteter og tomatsaus! Oppskriften holder til to voksne og to barn, og er en perfekt middagsrett i en travel hverdag.
Lettsaltet torsk
Ingredienser:
400g lettsaltet torsk
550g poteter
2 hvitløksfedd, presset
1 gul løk, hakket
1 pakke hakkede tomater
2 ss rapsolje
1 ss curry
20g fersk dill, finhakket
½ ts salt
1 krm pepper
Eventuelt ½ sitron i båter
Slik gjør du:
Start med å skylle og deretter koke potetene etter angitt koketid, små piteter ca 15-20 minutter
Sett ovnen på 180°C varmluft
i en ovnsikker stekepanne: fres hvitløk og løk i rapsolje, slik at den akkurat får litt farge
Tilsett curry, salt, pepper, hakkede tomater og det meste av dillen. Rør sammen og kok opp
Legg fisken i og stek hele stekepannen i ovnen i 15 minutter
Server potetene eksempelvis i stekepannen sammen med fisken. Strø over resten av dillen og server gjerne med sitronbåter
Oppskrift av Evelina Söderholm