lettsaltet torsk
Artikler og inspirasjonLettsaltet torsk

Lettsaltet torsk

27 September 2023

|

Oppdater 31 January 2025

Skrevet av:

Linda Strand

Frister det med en torskerett som lager seg selv i ovnen? Da må du prøve denne lettsaltede torskeretten med poteter og tomatsaus! Oppskriften holder til to voksne og to barn, og er en perfekt middagsrett i en travel hverdag.

Lettsaltet torsk

Ingredienser:

  • 400g lettsaltet torsk

  • 550g poteter

  • 2 hvitløksfedd, presset

  • 1 gul løk, hakket

  • 1 pakke hakkede tomater

  • 2 ss rapsolje

  • 1 ss curry

  • 20g fersk dill, finhakket

  • ½ ts salt

  • 1 krm pepper

  • Eventuelt ½ sitron i båter

Slik gjør du:

  1. Start med å skylle og deretter koke potetene etter angitt koketid, små piteter ca 15-20 minutter

  2. Sett ovnen på 180°C varmluft

  3. i en ovnsikker stekepanne: fres hvitløk og løk i rapsolje, slik at den akkurat får litt farge

  4. Tilsett curry, salt, pepper, hakkede tomater og det meste av dillen. Rør sammen og kok opp

  5. Legg fisken i og stek hele stekepannen i ovnen i 15 minutter

  6. Server potetene eksempelvis i stekepannen sammen med fisken. Strø over resten av dillen og server gjerne med sitronbåter

Oppskrift av Evelina Söderholm