)
Grillet Minuttbiff
4 May 2020
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Når man er gravid er det ekstra viktig at man får i seg alle de sunne næringsstoffene kroppen trenger, og mye kan man få i seg gjennom mat. Denne oppskriften på grillet minuttbiff holder til to porsjoner og inneholder blant annet jern fra biffen, jod og kalsium fra yoghurten. Ha gjerne en frisk salat med grønne grønnsaker for å få i deg litt ekstra folat. Husk å steke kjøttet gjennom.
Grillet Minuttbiff
Ingredienser:
400 g minuttbiff
400 g sjampinjong
1 dø grillmarinade/olje
Salt og pepper
Tilbehør:
Kok quinoa
Saus:
2 dl tyrkisk yoghurt
1-2 hvitløksfedd, presset
Salt og pepper
Grønnsaker:
Tomat
Agurk
Sukkererter
Se også: Fakta og myter om hva du kan spise når du er gravid
Slik gjør du:
Mariner kjøttet og soppen i marinade eller olje. Tre soppen på grillspyd, salt og pepre
Rør sammen yoghurt og hvitløk og smak til med salt og pepper
Skyll og hakk grønnsakene
Varm grillen. Grill soppspydene 3-4 minutter per side
Grill iffen ca 1 minutt på hver side, slik at biffen er helt gjennomstekt
Server kjøtt og sopp med grønnsaker, saus og kokt quinoa
Oppskrift av Evelina Söderholm