Blomkålnuggets

29 April 2020

|

Oppdater 31 January 2025

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er en oppskrift på vegetariske nuggets laget av blomkål – blomkålnuggets! En oppskrift som er både kjempe enkel å lage, og som er godt å ha klart når man er fysen på noe godt, eller som tilbehør til middagen. Spesielt når man er i amme-perioden kan det være greit å ha litt snacks klart enten i kjøleskapet eller på benken, slik at man kan få i seg nok mat gjennom dagen. Dette er en perfekt kveldssnacks eller som snacks gjennom dagen. Warning, dette er godt!

Blomkålnuggets

Ingredienser:

  • 1 stk blomkålhode

  • 1,25 dl vann

  • 1,25 dl fettfri melk

  • 2 dl grovt mel eller kikertsmel

  • 2 ss hvitløkspulver

  • 1 ss gurkemeie

  • 1 ts cayennepepper

  • 0,5 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 2 dl BBQ saus

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader

  2. Bryt løs bukettene fra blomkålhodet

  3. Bland vann, melk, mel og alle krydder i til en deig i en bolle

  4. Tilsett blomkålsbukettene i skålen og bland rundt, slik at alle blir dekket av deigen

  5. Legg bukettene på et stekebrett med bakepapir, og sett midt i ovnen i 20 minutter

  6. Ta ut brettet, tilsett BBQ-saus og bland godt rundt, slik at alle bukettene blir dekket. Sett i ovnen ytterligere 10-15 minutter. Ta ut og la hvile noe før servering

  7. Rør sammen gresk yoghurt med krydderblanding. Server til blomkålen

Oppskrift av Evelina Söderholm

Se også: