Artikler og inspirasjonBao med pulled mushroom

Bao med pulled mushroom

4 May 2020

|

Oppdater 31 January 2025

Skrevet av:

Linda Strand

Denne oppskriften på Bao med pulled mushroom er vegetarisk og holder til to porsjoner. Oppskriften er næringsrik og sunn - perfekt for deg som er gravid, og kanskje har du cravings på asiatisk mat? Den er enkel å lage og i tillegg et godt alternativ for vegetarianere, eller deg som ønsker å spise mindre kjøtt.

Bao med pulled mushroom

Ingredienser:

  • 400 g østerssopp

  • 1 ss rapsolje

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 ts paprikapulver

  • 0,5 ts salt

  • 0,5 ts svart pepper

  • 0,5 dl chili BBQ saus

  • 6 stk «steam buns»

  • 2-4 gulrøtter, revet eller skåret opp

  • 100 g hvitkål

  • 0,5 dl salte peanøtter

  • 0,5 lime

  • Fersk koriander

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader

  2. Med en gaffel; «riv» remser av soppen

  3. Legg soppen i en skål. Press hvitløk og tilsett olje, paprikapulver, salt og pepper. Rør om

  4. Spre soppen utover på et stekebrett med bakepapir og sett midt i ovnen i 20 minutter, eller til soppen får farge

  5. Ta ut soppen og hell over BBQ sausen. Rør om og sett tilbake i ovnen ytterligere 5 minutter

  6. Lag brødet etter anvisning på pakken

  7. Skrell og riv gulrot, strimle hvitkålen fint og hakk peanøtter. Skjær lime i båter

  8. Server den revne soppen i brødet med grønnsaker, koriander og lime

Oppskrift av Evelina Söderholm