)
Bao med pulled mushroom
4 May 2020
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på Bao med pulled mushroom er vegetarisk og holder til to porsjoner. Oppskriften er næringsrik og sunn - perfekt for deg som er gravid, og kanskje har du cravings på asiatisk mat? Den er enkel å lage og i tillegg et godt alternativ for vegetarianere, eller deg som ønsker å spise mindre kjøtt.
Bao med pulled mushroom
Ingredienser:
400 g østerssopp
1 ss rapsolje
2 hvitløksfedd
1 ts paprikapulver
0,5 ts salt
0,5 ts svart pepper
0,5 dl chili BBQ saus
6 stk «steam buns»
2-4 gulrøtter, revet eller skåret opp
100 g hvitkål
0,5 dl salte peanøtter
0,5 lime
Fersk koriander
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader
Med en gaffel; «riv» remser av soppen
Legg soppen i en skål. Press hvitløk og tilsett olje, paprikapulver, salt og pepper. Rør om
Spre soppen utover på et stekebrett med bakepapir og sett midt i ovnen i 20 minutter, eller til soppen får farge
Ta ut soppen og hell over BBQ sausen. Rør om og sett tilbake i ovnen ytterligere 5 minutter
Lag brødet etter anvisning på pakken
Skrell og riv gulrot, strimle hvitkålen fint og hakk peanøtter. Skjær lime i båter
Server den revne soppen i brødet med grønnsaker, koriander og lime
Oppskrift av Evelina Söderholm