)
Asiatisk-inspirert salat
15 July 2019
|Oppdater 31 January 2025
Skrevet av:
Linda Strand
En salad inspirert av asiatiske smaker. Serveres som tilbehør til for eksempel grillet fisk eller annet kjøtt. Perfekt tilbehør til middagen som kun tar 15 minutter å forberede. Gode smaker og ferske ingredienser, toppes med 1 spiseskje Möller’s Tran med sitronsmak.
Asiatisk-inspirert salat
Type oppskrift: Middag - Asiatisk
Forberedelsestid: 15 minutter
Oppskrift av Evelina Söderholm
Ingredienser:
1 stor salatskål
½ kål
1 pose ferdigrevet råkost
1 dl edamamebønner
1 dl kokt hirs, kan byttes ut med bulgur, cous cous, quinoa eller lignende
En neve sukkererter
0,5 dl peanøtter
Fersk chili hvis ønskelig
Sesamfrø hvis ønskelig
Dressing:
2 stk chilifrukter
3 stk hvitløksfedd
1 stk sølvløk eller annen valgfri løk
1 ss riseddik
2 ss sesamolje
Slik gjør du:
Skiv eller hakk kålen tynt. Rør sammen kål, råkost, edamame, hirs, sukkererter og peanøtter.
Lag sausen ved å finhakke og ta frøene ut av chiliene. Finhakk løk og hvitløk, og rør alle ingrediensene sammen til en dressing.
Hell dressingen over salaten og rør om.
Topp eventuelt med fersk chili og sesamfrø