Mat med barn: Torsk med asiatisk vri
Mat med barn: Torsk med asiatisk vri
Oppskrift
Torsk og blåskjell i ovn er en rimelig og næringsrik rett. Spis den gjerne med ovnsbakte rotgrønnsaker til.
Vi var med da Geitmyra matkultursenter for barn lærte en flokk ivrige unger å lage en deilig middagsrett. Torsk med asiatisk vri var en eksotisk og populær vri på fiskemiddagen.
Les også: Fiskemiddager – slik lærer du barna å like fisk
La barna sjekke om blåskjellene er levende:
Åpne skjell skal lukke seg når du gir dem et lett dunk. Er skjellene knust eller ikke lukker seg, kast dem! Det gjelder også skjell som ikke har åpner seg under damping.
Når du skal lage mat med barna, er det lurt å finne frem alt dere trenger av utstyr først.
Finn frem riktig utstyr:
- Gryte
- Skjærefjøl til fisk, og en til grønnsaker
- Kniv
- Dørslag
- Litermål
- Teskje
- Spiseskje
- Matpapir
- Bakebrett
- Skåler for krydder
Oppskrift på torsk med asiatisk vri:
TID
30 min
PORSJONER
4
NIVÅ
Enkel
Ingredienser
- 1 liter vann
- 1 ss salt
- 600-800 gram torsk
- 200 gram ferske blåskjell
- 100 gram – eller fire store blader grønnkål
- 4 ss soyasaus
- 1 ts fersk ingefær
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss fersk koriander
- 2 ss purre eller vårløk
- 1 ss sesamolje
- chilli etter smak
SLIK GJØR DU
- Kok opp vann og salt i en kjele, og skru stekeovnen på 225 grader.
- Skyll grønnkålen og fjern stilken med en kniv.
- Kok grønnkålen i seks til åtte minutter. Avkjøl den så i rennende, kaldt vann.
- Del purren i to på langs og skyll den imellom alle bladene.
- Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Hakk koriander og chili og kutt purren i tynne skiver.
- Del fisken i fire like store biter.
- La barna få pakke sin egen porsjon i matpapir. Legg et stykke fisk oppå et grønnkålblad, ha på krydder og saus, og pakk grønnkålbladet rundt fisken.
- Legg blåskjellene rundt kålpakken, før du bretter matpapirarket og krøller kantene sammen.
- Legg fiskepakken på et bakebrett og stek den i ovnen i 10-12 minutter.
- Server torsken med stekte rotgrønnsaker, villris eller salat.
Prøv også: