Lettsaltet torsk
Lettsaltet torsk
Oppskrift
Frister det med en torskerett som lager seg selv i ovnen? Da må du prøve denne lettsaltede torskeretten med poteter og tomatsaus! Oppskriften holder til to voksne og to barn, og er en perfekt middagsrett i en travel hverdag.
Ingredienser:
- 400g lettsaltet torsk
- 550g poteter
- 2 hvitløksfedd, presset
- 1 gul løk, hakket
- 1 pakke hakkede tomater
- 2 ss rapsolje
- 1 ss curry
- 20g fersk dill, finhakket
- ½ ts salt
- 1 krm pepper
- Eventuelt ½ sitron i båter
Slik gjør du:
- Start med å skylle og deretter koke potetene etter angitt koketid, små piteter ca 15-20 minutter
- Sett ovnen på 180°C varmluft
- i en ovnsikker stekepanne: fres hvitløk og løk i rapsolje, slik at den akkurat får litt farge
- Tilsett curry, salt, pepper, hakkede tomater og det meste av dillen. Rør sammen og kok opp
- Legg fisken i og stek hele stekepannen i ovnen i 15 minutter
- Server potetene eksempelvis i stekepannen sammen med fisken. Strø over resten av dillen og server gjerne med sitronbåter
Oppskrift av Evelina Söderholm