Lettsaltet torsk

Lettsaltet torsk

Oppskrift
lettsaltet torsk

Frister det med en torskerett som lager seg selv i ovnen? Da må du prøve denne lettsaltede torskeretten med poteter og tomatsaus! Oppskriften holder til to voksne og to barn, og er en perfekt middagsrett i en travel hverdag.

Ingredienser:

  • 400g lettsaltet torsk
  • 550g poteter
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • 1 gul løk, hakket
  • 1 pakke hakkede tomater
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss curry
  • 20g fersk dill, finhakket
  • ½ ts salt
  • 1 krm pepper
  • Eventuelt ½ sitron i båter

Slik gjør du:

  1. Start med å skylle og deretter koke potetene etter angitt koketid, små piteter ca 15-20 minutter
  2. Sett ovnen på 180°C varmluft
  3. i en ovnsikker stekepanne: fres hvitløk og løk i rapsolje, slik at den akkurat får litt farge
  4. Tilsett curry, salt, pepper, hakkede tomater og det meste av dillen. Rør sammen og kok opp
  5. Legg fisken i og stek hele stekepannen i ovnen i 15 minutter
  6. Server potetene eksempelvis i stekepannen sammen med fisken. Strø over resten av dillen og server gjerne med sitronbåter

Oppskrift av Evelina Söderholm