Fiskepudding i hvit saus
Fiskepudding i hvit saus
En enkel, utrolig god og kanskje litt glemt hverdagsmiddag!
Jeg blir like glad hver gang jeg kommer på at; jo da – fiskepudding i hvit saus kan jeg jo lage til middag i dag! Og det blir barna også!
Å lage sin egen fiskepudding er fantastisk, men på travle hverdager tyr vi til en kjøpevariant. Hvis du har en god fiskebutikk i nærheten anbefaler vi å ta en tur innom der å kjøpe fiskepudding. Ellers har for eksempel Meny en veldig god i ferskvaren.
Les også: Slik lærer du barna å like fisk
Om du ikke har tilgang til ‘fersk’ fiskepudding synes jeg den de har i vanlige butikker funker mer enn bra, særlig når den serveres med gode grønnsaker og deilig hvit saus.
Oppskriften er levert av familiematblogg.no
TID
20 min – 25 min
PORSJONER
4
NIVÅ
Enkel
Fiskepudding og grønnsaker
- 600 gram fiskepudding (gjerne fersk)
- 500 gram poteter
- 3 gulrøtter
- 200 gram grønne erter
- 1/2 purre
- smør til steking
Hvit saus
- 50 gram smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- salt og pepper
SLIK GJØR DU
- Sett potetene til koking. Del så opp gulrøttene. De siste 7 minuttene av potetenes koketid tilsetter du gulrøttene og koker dem sammen med potetene. De siste 5 minuttene kan du også tilsette erter og purre i skiver.
- Samtidig som potetene koker kan du lage den hvite sausen. Det gjør du slik: Først smelter du smøret på middels varme. Når smøret er smeltet rører du inn melet til du har en klumpfri røre. Spe deretter med melken. De første minuttene rører jeg hele tiden, når du har fått en jevn fin saus kan den stå å småkoke i 6-8 minutter mens du rører av og til.
- Til slutt steker du fiskepuddingen. Jeg steker fiskepuddingen i litt smør på middels sterk varme i et par minutter på hver side.
- Når potene og grønnsakene er ferdig kokt, heller du av vannet.