Fiskegrateng med erter og makaroni

Fiskegrateng med erter og makaroni

Oppskrift
Fiskegrateng-cropped-1

Hva med å lage hjemmelaget fiskegrateng en dag dere har litt ekstra god tid? Full av fisk, erter og makaroni blir den lett en favoritt på middagsbordet.

Ok. Så det er ikke gjort på et kvarter. Men det tar kortere tid enn man skulle tro – og det beste av alt er at det alltid blir middag to dager på rad, noe jeg uten unntak blir like glad for hver gang jeg har laget det.

Denne fiskegratengen inneholder både erter, makaroni og basilikum, og er utrolig god på smak. Når vi har denne fiskegratengen til middag pleier det å være umulig å få ett eneste ord ut av Mattis. Han spiser og spiser. Først etter fem-ti minutter er det mulig å få noe informasjon om hvordan dagen i barnehagen har vært.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

TID

 60 min – 70 min

PORSJONER

8

NIVÅ

 Enkel

Til en stor fiskegrateng trenger du:

  • 550-600 gram hvit fisk, gjerne torsk
  • 50 gram smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3,5 dl melk
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 egg
  • 100 gram frosne erter
  • 1 dl rå makaroni
  • fersk basilikum
  • litt revet muskatnøtt
  • brødrasp
  • salt
  • nykvernet pepper

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 190 grader og kok samtidig opp vann i en liten kjele til makaronien. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av vannet og la den avkjøles.
  2. Smelt smør i en panne og rør inn hvetemelet. Spe med melken og rør ut klumpene. La sausen koke i 3-4 minutter slik at melsmaken blir borte. Ta kjelen av varmen.
  3. Del eggene og ha eggehvitene i en ren bolle. Eggeplommene har du i sausen og rører inn. Rør deretter inn creme fraichen. Så pisker du eggehvitene helt stive. Rør deretter inn de stivvispede eggehvitene før du så rører inn de frosne ertene, torsken oppdelt i biter, den kokte makaronien og finhakket basilikum. Bruker du frossen torsk bør denne ha ligget noen timer på benken slik at den er nogenlunde tint. Bruker du fersk legger du den bare rett i. Rør det hele godt sammen. Smak til med muskat, salt og pepper.
  4. Hell det over i en ildfast form. Dryss over brødrasp. Her kan du enten kjøpe ferdig brødrasp eller male ca 5 skiver med tørt brød i en foodprocessor til det blir helt fint.
  5. Sett formen på nest nederste rille i stekeovnen og stek fiskegratengen i 40-45 minutter til den er gjennomkokt og gyllen på toppen.
Server gjerne fiskegratengen med en råkostsalat og smeltet smør, eller en grønn, god salat og poteter hvis dere er veldig sultne.

Prøv også: