Fiskeburger
Fiskeburger
Fiskeburgere er en genial middag de dagene middagen helst skulle vært på bordet for 20 minutter siden.
Fiskeburgere er sunt og godt – og veldig populært hos barna. Jeg serverer burgeren med god aioli til de voksne, rømme til barna, salat til alle – og helst hjemmelagde hamburgerbrød hvis jeg har noen liggende i fryseren. Har vi tid lager jeg ovnsstekte poteter og gulrøtter ved siden av. I Asker er vi så heldig at vi har fiskebutikk hvor de selger utrolig gode fiskekaker. Men utvalget av fiskekaker i vanlig dagligvarer er ofte veldig bra.
Jeg pleier da å velge de fiskekakene med høyest prosent fisk, slik at det blir så sunt som mulig.
Oppskriften er levert av familiematblogg.no
TID
10 min – 35 min
PORSJONER
4
NIVÅ
Enkel
Fiskeburgere
- 1-2 fiskekaker pr person
- 2 tomater
- 0,5 agurk
- 0,5 pakke hjertesalat
- 1 rødløk
- 0,5 glass sylteagurk
Ovnsstekte gulrøtter og poteter
- 700 gram potet i tynne båter
- 2 gulrøtter i staver
- olivenolje
- salt og pepper
Til servering
- aioli, rømme eller remulade
- hamburgerbrød evt pitabrød
SLIK GJØR DU
- Hvis du har tid til å lage poteter og gulrøtter begynner du med å sette på ovnen på 180-200 grader mens du skrubber poteter og gulrøtter. La gjerne skallet være på før du kutter dem opp i ønsket form. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate og vend grønnsakene i olivenolje før du strør over salt og pepper. Bak i ovnen i ca 30 minutter til de er gyldne.
- Finn frem ønsket dressing og kutt tomat, agurk, rødløk. Legg dette på et fat sammen med vasket hjertesalat. Når det er 10 minutter igjen av potetene steker du fiskekakene i stekepanna på middels sterk varme. Du kan også varme fiskekakene i ovnen hvis det er enklere.
- Når det er 5 minutter igjen av potetene kan hamburgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene. Hvis de er frosne synes jeg de blir best om jeg varmer dem i aluminiumsfolie.