Avokadopålegg med spinat og valnøtter
Avokadopålegg med spinat og valnøtter
Dette pålegget med avokado, spinat og valnøtter er en super «erstatning» for kremost, leverpostei og annet smørepålegg. Like godt smaker det også.
Pålegget blir ekstra næringsrikt med avokado
Dette avokadopålegget minner litt om pesto i smak og konsistens, og kan også da brukes til mye av det samme som pesto. Bonusen er at dette i tillegg er enda mer næringsrikt.
Ingrediensene mikses sammen i en blender. Pass på at du oppbevarer det i en lufttett boks, og legg kjerne litt plastfolie tett oppå hver gang etter bruk, da slipper du at det blir brunt. Holdbarheten er 3 til 4 dager i kjøleskap.
TID
5 min – 10 min
PORSJONER
1 mellomstort Norgesglass
NIVÅ
Enkel
Du trenger
- 100 gr valnøttkjerner
- 1 stk avokado (ca 230 gram uten stein og skall)
- 50 gr spinat
- 1 ss sitronsaft eller Møllers tran med sitronsmak
- litt salt
SLIK GJØR DU
1. Ha alt i en hurtigmikser og bland sammen. Oppbevar kjølig i en lufttett boks. Håper det smaker!
Passer ypperlig med: Saftig quinoabrød
Prøv også: