Scampi-bowl med ris
Scampi-bowl med ris
Oppskrift
Denne oppskriften på scampi-bowl med ris inneholder mange sunne næringsstoffer kroppen trenger når man er gravid. I tillegg er dette en rett som både er enkel å lage og som smaker godt. Oppskriften holder til to porsjoner og passer godt både som middag og lunsj. Velbekomme.
Ingredienser:
- 2 porsjoner ris
- 1 pakke kokt scampi, 170 g
- 1 pakke kokosmelk, 250 ml
- 1 ss sesamolje
- ½ finhakket løk
- 1 presset hvitløksfedd
- 1 lime
- 1 dl vann
- 1 paprika, hakket i biter
- 1 fiskebuljongterning
- Fersk koriander
- 0,5 ts salt
- 1 krm pepper
Prøv også: Laksewrap med søtpotetpuré
Slik gjør du:
- Kok risen etter anvisning på pakken
- Varm olje i en panne, fres løk og hvitløk til det får farge
- Tilsett halvparten av paprika og fres i noen minutter
- Tilsett vann, buljongterning, kokosmelk, saft og skall fra en ½ lime, salt og pepper
- La det surre på lav varme i ti minutter. Tilsett resten av paprikaen og scampi. Varm ytterligere 1 minutt, slik at alt blir varmt
- Server med ris, en limebåt og topp med koriander
Oppskrift av Evelina Söderholm