Scampi-bowl med ris

Scampi-bowl med ris

Oppskrift
Scampibowl-med-ris-21

Denne oppskriften på scampi-bowl med ris inneholder mange sunne næringsstoffer kroppen trenger når man er gravid. I tillegg er dette en rett som både er enkel å lage og som smaker godt. Oppskriften holder til to porsjoner og passer godt både som middag og lunsj. Velbekomme. 

Ingredienser:

  • 2 porsjoner ris 
  • 1 pakke kokt scampi, 170 g 
  • 1 pakke kokosmelk, 250 ml 
  • 1 ss sesamolje 
  • ½ finhakket løk 
  • 1 presset hvitløksfedd 
  • 1 lime 
  • 1 dl vann 
  • 1 paprika, hakket i biter 
  • 1 fiskebuljongterning 
  • Fersk koriander 
  • 0,5 ts salt 
  • 1 krm pepper 

 Prøv også: Laksewrap med søtpotetpuré 

 Slik gjør du:

  1. Kok risen etter anvisning på pakken 
  2. Varm olje i en panne, fres løk og hvitløk til det får farge 
  3. Tilsett halvparten av paprika og fres i noen minutter 
  4. Tilsett vann, buljongterning, kokosmelk, saft og skall fra en ½ lime, salt og pepper 
  5. La det surre på lav varme i ti minutter. Tilsett resten av paprikaen og scampi. Varm ytterligere 1 minutt, slik at alt blir varmt 
  6. Server med ris, en limebåt og topp med koriander 

Oppskrift av Evelina Söderholm  

Prøv også: Søtpotetsuppe med sitrontran 

Les også: