Salat med langtidskokt høyrygg
Salat med langtidskokt høyrygg
Oppskrift
Denne oppskriften på salat med langtidskokt høyrygg passer like godt sommer, som vinter og inneholder mange sunne næringsstoffer gravide kropper trenger i løpet av en dag. Her får du blant annet jern fra kjøttet, nøttene og spinaten samt folat fra nøtter, sukkererter og spinat. Oppskriften holder til 2-3 porsjoner, og smaker kjempegodt. Husk å gjennomstek kjøttet og server gjerne med ris, nudler eller brød. Velbekomme!
Ingredienser:
- 1 kg høyrygg
- 1,5 løk, hakket
- 50 g ingefær, finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss rapsolje
- 0,75 dl kinesisk soyasaus
- 2 ss tomatpure
- 2 limeblader
- 1 kjøttbuljongterning
- Vann
- Salt
- Pepper
Salat:
- 1 gulrot, skrelt og skivet
- 65 g spinat, en liten pose
- Persille
- 20 sukkererter
- 0,5 dl cashewnøtter
Prøv også: Vår asiatisk-inspirerte salat
Slik gjør du:
- Skjær kjøttet i biter, ca 4×4 cm. Varm en støpejernspanne med olje på middelhøy varme og brun bitene på alle sider så de får en fin farge. Sett kjørrer til side på et fat
- Stek løk, ingefær og hvitløk til det får farge
- Legg tilbake kjøttet i pannen og tilsett soyasaus, tomatpure, limeblad og buljongterning. Tilsett vann, så mye at det akkurat dekker kjøttet
- Kok opp og legg på lokk. Senk til lav varme og la smpputre i 5 timer
- Smak til med sal tog pepper etter behov
- Sil av skyen og server skuen med kjøtt, salat og topp med cashewnøtter
Oppskrift av Evelina Söderholm
La deg friste av flere gode oppskrifter: