Pizza med tunfisk
Pizza med tunfisk
Oppskrift
Pizza er god hver dag, hele uka – og hva er vel ikke bedre enn å gjøre den enda sunnere ved å toppe den med tunfisk? Pizza med tunfisk holder til to voksne og to barn, og du kan i teorien toppe den med det du har i kjøleskapet. Pizzadeigen lager seg selv, mens du finner frem de andre ingrediensene. Nyt en deilig familiemiddag!
Ingredienser:
Pizzadeig:
- 50g gjær
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 0,5 dl olivenolje
- 3 dl fingervamt vann
- 7 dl pizzamel
Saus og topping:
-
- 1 boks pizzasaus
- 1 pakke burrata
- 2 boksen tunfisk i olivenolje
- Oliven
- Ruccola
- Chiliflakes
- Havsalt og pepper
Slik gjør du:
- Smul gjæren i en bolle og tilsett salt, sukker, olivenolje og fingervarmt vann. Rør sammen
- Tilsett mel til deigen slipper seg fra bollen, spar resten av melet til kjevling
- Sett deigen under et kjøkkenhåndkle og la heve i 30 minutter
- Sett ovnen på 250°C, eller pizzaprogram om ovnen din har det
- Skiv burrata og oliven
- Vask ruccolaen og la det tørke
- Del deigen i fire deler (to større og to litt mindre) og kjevle ut
- Topp med tomatsaus, burrata, tunfisk og oliven
- Stek midt i ovnen (gjerne på en pizzastein) til pizzaen har fått en gylden farge
- Topp med salt, pepper, ruccola og chiliflakes, unngå chiliflakes på barna sine pizzaer om de ikke liker dette
- Velbekomme!
Oppskrift av Evelina Söderholm