Grillet Minuttbiff
Grillet Minuttbiff
Oppskrift
Når man er gravid er det ekstra viktig at man får i seg alle de sunne næringsstoffene kroppen trenger, og mye kan man få i seg gjennom mat. Denne oppskriften på grillet minuttbiff holder til to porsjoner og inneholder blant annet jern fra biffen, jod og kalsium fra yoghurten. Ha gjerne en frisk salat med grønne grønnsaker for å få i deg litt ekstra folat. Husk å steke kjøttet gjennom.
Ingredienser:
- 400 g minuttbiff
- 400 g sjampinjong
- 1 dø grillmarinade/olje
- Salt og pepper
Tilbehør:
- Kok quinoa
Saus:
- 2 dl tyrkisk yoghurt
- 1-2 hvitløksfedd, presset
- Salt og pepper
Grønnsaker:
- Tomat
- Agurk
- Sukkererter
Se også: Fakta og myter om hva du kan spise når du er gravid
Slik gjør du:
- Mariner kjøttet og soppen i marinade eller olje. Tre soppen på grillspyd, salt og pepre
- Rør sammen yoghurt og hvitløk og smak til med salt og pepper
- Skyll og hakk grønnsakene
- Varm grillen. Grill soppspydene 3-4 minutter per side
- Grill iffen ca 1 minutt på hver side, slik at biffen er helt gjennomstekt
- Server kjøtt og sopp med grønnsaker, saus og kokt quinoa
Oppskrift av Evelina Söderholm