Bao med pulled mushroom
Bao med pulled mushroom
Oppskrift
Denne oppskriften på Bao med pulled mushroom er vegetarisk og holder til to porsjoner. Oppskriften er næringsrik og sunn – perfekt for deg som er gravid, og kanskje har du cravings på asiatisk mat? Den er enkel å lage og i tillegg et godt alternativ for vegetarianere, eller deg som ønsker å spise mindre kjøtt.
Ingredienser:
- 400 g østerssopp
- 1 ss rapsolje
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts svart pepper
- 0,5 dl chili BBQ saus
- 6 stk «steam buns»
- 2-4 gulrøtter, revet eller skåret opp
- 100 g hvitkål
- 0,5 dl salte peanøtter
- 0,5 lime
- Fersk koriander
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader
- Med en gaffel; «riv» remser av soppen
- Legg soppen i en skål. Press hvitløk og tilsett olje, paprikapulver, salt og pepper. Rør om
- Spre soppen utover på et stekebrett med bakepapir og sett midt i ovnen i 20 minutter, eller til soppen får farge
- Ta ut soppen og hell over BBQ sausen. Rør om og sett tilbake i ovnen ytterligere 5 minutter
- Lag brødet etter anvisning på pakken
- Skrell og riv gulrot, strimle hvitkålen fint og hakk peanøtter. Skjær lime i båter
- Server den revne soppen i brødet med grønnsaker, koriander og lime
Oppskrift av Evelina Söderholm