Spinat toast
Spinat toast
Oppskrift
Denne oppskriften på spinattoast er en god kilde til jern, og hvis du er gravid vil dette være et godt alternativt til grilled cheese. Oppskriften holder til 1-2 porsjoner, avhengig om du orker 1 eller 2 toast, og med sine grove brødskiver får du også i deg kalsium, folat og jern, jod fra ostene og jern fra spinaten. En god kilde til ditt daglige inntak av disse viktige næringsstoffene under graviditeten. Oppskriften er vegetarisk og kan varmes opp i mikroen om du lager den dagen før – eller vil spise det som restemat.
Ingredienser:
- 4 skiver fullkornsbrød
- 2 ts olje
- 1,5 dl revet cheddarost
Spinatkrem
- 1 ts rapsolje
- 2 ss kremost, light
- 2 hvirløksfedd, presset
- 1 pose fersk spinat, 200 g
- 1 krm salt
Slik gjør du:
- Start med spinatkremen. Varm olje i en stekepanne på middelhøy varme og fres hvitløken i 30 sekunder
- Tilsett spinat og stek til all væske er borte
- Rør inn kremosten og salt
- Rengjør stekepannen eller bruk en annen stekepanne, varm 1 ts olje på medium varme
- Legg to brødskiver i stekepannen. Strø over halvparten av osten, fordel deretter spinatkremen på begge skivene. Topp med det siste av osten. Sett deretter de siste brødskivene på toppen
- Når de nedre skivene har fått en gylden farge etter ca 3-4 minutter, snu hele toasten og tilsett resten av oljen i stekepannen
- Stek til også denne brødskiven har fått gylden farge, 3-4 minutter
- Den er best varm, men smaker også godt kaldt. Kan varmes i mikrobølgeovn hvis du lager den i forkant
Oppskrift av Evelina Söderholm