Saftig quinoabrød
Saftig quinoabrød
Oppskrift
Denne saftige oppskriften på quinoabrød er en god kilde til folat, jod, kalsium, vitamin B12 og jern – perfekt for deg som ammer, da dette kan være en del av et måltid som kan spises med én hånd, tilberedes i forkant og spises flere dager på rad – samt til flere måltider om dagen. Dette mettende og gode brødet kan redde mange måltider. Smør for eksempel med kremost og paprika. Ha det ferdig i kjøleskapet, ta med ut på trilletur eller ta det frem når det er behov for et raskt mellommåltid. Oppskriften holder til ett brød.
Ingredienser:
- 1 pakke kokte kikerter, 400 g
- 1 dl linfrø
- 1 dl quinoafrø
- 1 ss FiberHusk
- 3 dl kokende vann
- 3 dl havremel, finmalt havregryn
- 2 ts bikarbonat
- 1 ½ ts salt
- 1 ½ dl gresk yoghurt
- 2 dl hele mandler
Passer godt med: avokadopålegg med spinat og valnøtter
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader
- Mos eller kjør kikertene i en kjøkkenmaskin, slik at de blir most, men fortsatt har en del biter
- Bland linfrø, quinoa og fiberhusk med kokende vann, la stå i 10 minutter
- I en separat bolle, rør sammen havremel, bikarbonat og salt
- Rør deretter sammen alle ingrediensene til en deig
- Fordel deigen jevnt i en brødform ikledd bakepapir
- Sett i nedre del av ovnen i ca 1 time
Oppskrift av Evelina Söderholm
Passer ypperlig som tilbehør til en god suppe: