Asiatisk-inspirert salat
Asiatisk-inspirert salat
Oppskrift
En salad inspirert av asiatiske smaker. Serveres som tilbehør til for eksempel grillet fisk eller annet kjøtt. Perfekt tilbehør til middagen som kun tar 15 minutter å forberede. Gode smaker og ferske ingredienser, toppes med 1 spiseskje Möller’s Tran med sitronsmak.
Type oppskrift: Middag – Asiatisk
Forberedelsestid: 15 minutter
Oppskrift av Evelina Söderholm
Ingredienser:
- 1 stor salatskål
- ½ kål
- 1 pose ferdigrevet råkost
- 1 dl edamamebønner
- 1 dl kokt hirs, kan byttes ut med bulgur, cous cous, quinoa eller lignende
- En neve sukkererter
- 0,5 dl peanøtter
- Fersk chili hvis ønskelig
- Sesamfrø hvis ønskelig
Dressing:
- 2 stk chilifrukter
- 3 stk hvitløksfedd
- 1 stk sølvløk eller annen valgfri løk
- 1 ss riseddik
- 2 ss sesamolje
- 1 ss Möller’s Tran med sitronsmak
Slik gjør du:
- Skiv eller hakk kålen tynt. Rør sammen kål, råkost, edamame, hirs, sukkererter og peanøtter.
- Lag sausen ved å finhakke og ta frøene ut av chiliene. Finhakk løk og hvitløk, og rør alle ingrediensene sammen til en dressing.
- Hell dressingen over salaten og rør om.
- Topp eventuelt med fersk chili og sesamfrø