Torsk i form
Torsk i form
Oppskrift
Det kan være utfordrende å finne nye middagsretter hver dag, og ikke minst næringsrike middager som smaker godt og som er enkelt å lage. Denne oppskriften treffer på alle punkter og passer til dagens familiemiddag. Torsk i form både smaker godt, holder til to voksne og to barn samt tar kort tid å lage i tidsklemma. Bon appetit!
Ingredienser:
- 400g torskefilet
- 4 porsjoner ris
- 1 purreløk, skivet
- 100g spinat
- 1 dl hvitvin
- 1 ss smør
- 1 fiskebuljongterning
- 1+1 ss fiskekrydder
- 3 dl kremfløte
- 1 ss maizena
- 50g reker
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225°C
- Varm smør i en stekepanne og stek purreløken til den har blitt myk
- Tilsett spinaten og varm den til den også har blitt myk
- Tilsett vin, buljong, 1 ss fiskekrydder, maizena og fløte. Rør sammen og la koke opp. Slå deretter av platen helt
- Kok risen etter anvisning på pakken
- Legg torsken i en ildfastform, krydre med 1 ss fiskekrydder. Tilsett deretter sausen fra stekepannen
- Stek formen i ovnen ca 25 minutter
- Topp torsken med reker og server sammen med ris
Oppskrift av Evelina Söderholm